Har du læst om vores sommerkampagne? Du kan nå det endnu: Hvis du bestiller du en UR-robotarm i juni måned, giver vi 90 dages kredit på dit køb.

Sommerkampagne

Så hvis du overvejer at forstærke produktionen med robotteknologi, er det måske nu, du skal slå til.

Som dansk eneforhandler af de samarbejdende robotarme fra Universal Robots har BILA Robotics hjulpet en lang række danske virksomheder til en effektiviseret produktion og forbedret arbejdsmiljø. Her er nogle eksempler på, hvad UR-robotterne har gjort for vores kunder:

Frigivelse af medarbejderressourcer

Når UR-robotten overtager manuelle arbejdsprocesser, kan medarbejderressourcerne anvendes mere optimalt

For InPrint i Kolding betød implementeringen af en UR10, at trykkerivirksomheden allerede efter fire måneder havde frigjort hele 150 medarbejdertimer til andre arbejdsopgaver. Operatøren, der tidligere varetog håndteringsarbejdet, fik andre og mere interessante opgaver og mindre tid i ”venteposition” – og InPrint har takket være robotten fået øget kapacitet og er blevet mere konkurrencedygtig, fortæller Print Production Manager Søren H. Nielsen.

Forbedret arbejdsmiljø

Samtlige af vores slutkunder nævner et forbedret arbejdsmiljø som en af de direkte effekter ved UR-robotterne. Og rigtig mange nævner et ønske om forbedret arbejdsmiljø som en væsentlig årsag til at indkøbe en UR-robot.

Tekstiltrykvirksomheden NS System i Frederikshavn har hele fire UR-robotarme, som har overtaget en række manuelle håndteringsopgaver fra medarbejderne i produktionen, der i stedet har fået andre arbejdsopgaver. Direktør Niels Rask fortæller, at man tydeligt kan mærke en nedgang i antallet af sygedage blandt produktionsmedarbejderne, efter UR-robotterne har aflastet dem for ensidigt, gentaget arbejde.

Forbedret produktkvalitet

Flere af vores slutkunder beretter om ikke blot højere hastighed på løsning af opgaver, men også om forbedret produktkvalitet, efter de har forstærket deres produktion med en UR-robotarm. Det skyldes, at UR-robotterne arbejder med høj gentagen præcision og hverken bliver trætte eller nedslidte af det ensidige og gentagne arbejde.

LED-producenten SGM Light oplevede, at deres lamper fik en flottere finish, efter limearbejdet blev overtaget af en UR5. Samtidig tager limeprocessen på en af de lamper, SGM Light producerer, væsentligt mindre tid, end da limeprocessen blev udført manuelt. Dengang tog det 45 minutter at lime et enkelt emne, mens robotarmen kan lime 3 på 5 minutter.

Øget kapacitet

Vi får rigtig mange tilbagemeldinger om, at UR-robotterne har været direkte årsag til en markant øget produktionskapacitet, hvilket i mange tilfælde har betydet ansættelse af flere medarbejdere.

Da direktør Jesper Larsen i foråret 2016 startede Vivo Production, som udfører spåntagende bearbejdning og smedearbejde, var planen, at han kun skulle være sig selv. Men efterhånden kunne han ikke følge med, og for at holde omkostningerne i den nystartede virksomhed nede valgte han i første omgang at investere i en UR-robot i stedet for en medarbejder. Investeringen betød imidlertid en større kapacitet, flere ordrer og øget salg – og i dag har Jesper Larsen fire ansatte i produktionen i Sønderjylland.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med nyheder, kampagner og events fra BILA Robotics.